شنبه، 15 خرداد 1395

پرسش :

لطفاً به دو سؤال زير پاسخ فرماييد: الف) مسئولين نماز جماعت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه هنگام نماز، جماعت را تا اطراف ضريح كشانده و زوار را از زيارت منع مىكنند، تعطيل كردن زيارت، و وادار نمودن مردم به نماز جماعت چه حكمى دارد؟ ب) در ايّام عزادارى‌هاى مهم (مثل تاسوعا و عاشورا و 28 صفر) كه مردم در هنگام نماز ظهر و عصر در نهايت شور عزادارى هستند، عزادارى تعطيل و نماز جماعت برپا مى‌شود؛ آيا شرعاً جايز است عزادارى سيدالشهداء (كه بقاى اسلام و تشيّع متوقّف بر آن، و يكى از مهمترين فرايض است) تعطيل گردد، و از شور بيافتد، و وقت آن فوت شود و نماز جماعت كه وقت آن موسّع است اقامه گردد؟

پاسخ :
با توجّه به اهمیّت فوق العادهاى که نماز مخصوصاً به صورت جماعت دارد چند دقیقه‌اى زیارت یا عزادارى را براى نماز تعطیل کردن اشکالى ندارد بلکه کار خوبى است، خداوند از شما قبول فرماید.

منبع: makarem.ir