يکشنبه، 16 خرداد 1395

پرسش :

لطفا در خصوص وظیفه مأموم در نماز جماعت نسبت به قرائت و اذکار نمازش، به سوالات زیر پاسخ فرمایید؟ الف: آیا مأموم نسبت به قرائت حمد و سوره و سایر اذکار در نماز وظیفه ای دارد؟ ب: اگر مأموم صدای قرائت نماز را در نماز مغرب و عشا و صبح نشنود، تکلیفش چیست؟ ج: وظيفه مأموم در صورتي که بعضي از کلمات حمد و سوره را مي شنود چیست؟

پاسخ :
الف) ماموم باید غیر از حمد و سوره همه چیز نماز را خودش بخواند و حمد و سوره در صورتى از او ساقط است که در رکعت اوّل و دوم با امام نماز بخواند، امّا اگر در رکعت سوم و چهارم در حال قیام امام، اقتدا کند باید حمد و سوره را خودش بخواند. ب) اگر ماموم صداى قرایت امام را در نمازهاى صبح و مغرب و عشاء بشنود باید حمد و سوره را ترک کند و اگر صداى امام را نشنود جایز است حمد و سوره را بخواند، ولى باید آهسته بخواند، امّا در نمازهاى ظهر و عصر احتیاط واجب آن است که همیشه حمد و سوره را ترک نماید، امّا ذکر گفتن بطور آهسته جایز، بلکه مستحبّ است. ج) هرگاه ماموم بعضى از کلمات حمد و سوره امام، یا صداى همهمه او را بشنود احتیاط واجب ترک حمد و سوره است.

منبع: makarem.ir