شنبه، 22 خرداد 1395

پرسش :

با توجّه به نظرات متفاوت مبنى بر محاذى بودن یا نبودن جدّه با میقات جحفه، لطفاً به سؤالات زیر پاسخ دهید: الف) احرام بستن جهت عمره مفرده، از جدّه براى شاغلین در آن شهر چگونه است؟ ب) احرام براى مسافرینى که با هواپیما به جدّه مى آیند، و مى خواهند عمره مفرده بجا بیاورند چگونه است؟ در صورت طرح موضوع نذر، لطفاً مشخّص فرمایید که آیا مى توان از جدّه نذر کرد، یا مى بایست قبل از رسیدن به جدّه نذر نمود؟

پاسخ :
جواب الف: جدّه محاذى با هیچ یک از میقات‌هاى شش گانه نیست; ولى یکى از میقات‌هاى عمره مفرده حدیبیّه است، که در وسط راه مکّه و جدّه قرار دارد. و امروزه در محاذات آن در نزدیکى پل شمسیّه علامت‌گذارى شده، و مسجدى بنا کرده اند، که از آن محرم مى شوند.
جواب ب: نذر از جدّه مانعى ندارد.

منبع: makarem.ir