يکشنبه، 13 تير 1395

پرسش :

در یکی از معاملات که به نان بیع عَرَبون است خریدار مبلغی به عنوان «پیش‌پرداخت» به فروشنده می‌پردازد و قرار می‌گذارند که در صورتی که خریدار از معامله منصرف شود، حق مطالبه مبلغ پیش‌ پرداخت را از فروشنده نداشته باشد و پیش پرداخت به ملکیت فروشنده در آید. نظر شما در این مورد چیست؟

پاسخ :
در صورتی‌که معامله به طور جدی انجام گیرد و بیعانه پرداخت شود و حق فسخ مشروط به صرف نظر کردن از بیعانه در ضمن عقد گذارده شود، بیع مزبور صحیح است.

منبع: makarem.ir