يکشنبه، 13 تير 1395

پرسش :

چنان چه مستند علم قاضى یکى از امور ذیل باشد، آیا از نظر شرعى حجّت است؟ 1ـ اقرار یا شهادت کمتر از حدّ نصاب نزد قاضى. 2ـ گفتگوى غیر رسمى متخاصمین در دادگاه، تحقیقات محلّى و مانند آن. 3ـ محتویات و قرائن موجود در پرونده. 4ـ نظریّه پزشکى قانونى، کارشناس انگشت نگارى و مانند آن. 5ـ وجود عکس و فیلم از اشخاص در حین ارتکاب جرم، یا نوار ضبط شده از مکالمات افراد که مشتمل بر برخى اقرارها و اعترافات باشد. 6ـ استفاده از روشهاى نوین در کشف جرم، یا به کارگیرى علومى مانند هیپنوتیزم.

پاسخ :
ما معتقدیم که اگر علم قاضى ناشى از امور حسیّه یا قریب به حس باشد، معتبر است.

منبع: makarem.ir