چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

چنانچه ورثه مقتول صغیر باشند، بفرمایید: 1ـ آیا همواره اخذ دیه از سوى اولیاى صغار، اصلح به حال صغار است، یا این که ولىّ صغیر حسب مورد مى تواند جانى را عفو یا مطالبه قصاص کند؟ 2ـ آیا محدوده اختیارات ولىّ با قیّم، در این خصوص تفاوتى دارد؟

پاسخ :
1- غالباً اخذ دیه به مصلحت صغار است، ولى موارد نادرى پیدا مى شود که ممکن است مصلحت صغار در عفو، یا قصاص باشد.
2- هر دو باید مصلحت صغیر را در نظر بگیرند.

منبع: makarem.ir