چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

قتلى در منزل مشترک زن و شوهرى واقع شده و متّهمین، آن زن و شوهر و پسر عموى شوهرش مى باشند. مقتول با متّهمین کاملا بیگانه بوده، و رابطه نسبى و سببى حتّى در حدّ یک آشنایى ساده هم نداشته اند. متّهمه ابتدا در محضر دادگاه، علّت قتل را تأثّرات ناشى از تجاوز به عنف مقتول به خویش اعلام مى کند، و اقرار به مباشرت در قتل مى نماید، لکن بعدها آن را تکذیب مى نماید. شوهر متّهمه مى گوید: «هر چند شخصاً موفّق به سلب حیات مقتول نشده، لیکن اعتقاد دارد چنین متجاوزى، شرعاً مستحقّ قتل مى باشد.» متّهم دیگر، منکر شراکت در قتل است. با توجّه به اظهارات متّهمه، و انگیزه شرافتمندانه در قتل مذکور، آیا مورد از موارد قصاص است؟

پاسخ :
چنانچه ثابت شود که قاتل آن زن است، تا ثابت نشود که انگیزه آن حفظ ناموس خویش بوده، باید قصاص شود.

منبع: makarem.ir