چهارشنبه، 24 شهريور 1395

پرسش :

درباره دفاع مشروع بفرمایید: الف) اگر شخصى دیگرى را مجروح کند یا بکشد، و ادّعا کند که در مقام دفاع بوده، امّا اولیاى دم مدّعى باشند از باب دفاع نبوده، آیا قصاص و دیه ساقط است؟ ب) آیا فرد مى تواند در مقام دفاع از اقوام خویش یا افراد دیگر، مهاجمى را که به آ‌ن‌ها تجاوز کرده به قتل برساند؟ ج) فردى به خیال این که دیگرى مهاجم است، به سوى وى تیراندازى کرده، و او را مى‌کشد. آیا قصاص مى شود؟

پاسخ :
الف) در صورتى که نتواند ادّعاى خود را با ادّله شرعى ثابت کند قصاص مى شود.
ب) در صورتى که هیچ راهى براى دفع متجاوز جز قتل او نباشد این کار جایز است، ولى چنان چه بعداً نتواند این مطلب را ثابت کند قصاص مى شود.
ج) در فرض سوال فقط دیه دارد.

منبع: makarem.ir