جمعه، 26 شهريور 1395

پرسش :

مردى عقیم، ولى زن او سالم و قدرت بارورى دارد. اگر اسپرم مرد دیگرى در آزمایشگاه با تخمک زن مذکور ترکیب، سپس نطفه ترکیب یافته در رحم زن نهاده شود، لطفاً بفرمایید: اوّلاً: آیا این کار جایز است؟ ثانیاً: آیا این امر زنا محسوب مى شود؟ ثالثاً: آیا مشخّص بودن یا ناشناس بودن دهنده اسپرم در حکم مسأله تأثیرى دارد؟ رابعاً: رابطه شرعى کودک با شوهر زن از لحاظ ارث، محرمیّت و نکاح چگونه خواهد بود؟ خامساً: رابطه شرعى کودک با مرد صاحب اسپرم از نظر ارث، محرمیّت و نکاح چگونه مى باشد؟

پاسخ :
الف) جایز نیست.
ب) زنا نیست، ولى از جهاتى شبیه زناست.
ج) هیچ تاثیرى ندارد.
د) رابطه اى با او ندارد، جز اینکه فرزند طبیعى همسر اوست، و با او محرم مى باشد.
هـ) به منزله فرزند نامشروع اوست که محرم است، ولى از یکدیگر ارث نمى برند.

منبع: makarem.ir