شنبه، 27 شهريور 1395

پرسش :

اگر مجنون یا صغیر، بر پدر خود ضرب یا جرحى که دیه آن بر عهده عاقله است وارد کند، مسؤول پرداخت دیه کیست؟ آیا در این مورد خاص مى توان سایر اقرباى نسبى مجنون یا صغیر را که جزء ورثه فعلى او محسوب نمى شوند (مانند برادران) به ترتیب اقربیّتِ به جانى مسؤول پرداخت دیه به عنوان عاقله دانست؟

پاسخ :
آرى دیه بر عاقله است، ولى سهمى از آن به صغیر یا مجنون نمى رسد.

منبع: makarem.ir