شنبه، 27 شهريور 1395

پرسش :

وام بانکی گرفته بودم و مبلغی از سپرده مرا مسدود کرده بودند تا زمان تسویه؛ حالا بعد از سه سال پرداخت اقساط ، تمام پول باقیمانده را یک‌جا داده ام و تسویه حساب کرده‌ام ولی همچنان پول مسدود شده خودم را نمی‌دهد . پس از مجادله فراوان، مبلغی از آن سپرده مسدود شده را کم کرده اند و باقیمانده را به من داده اند. آیا شرعا این کار حرام و ربا نیست؟

پاسخ :
در صورتی که تسویه حساب کرده اید باید وجه شما را بازگردانند مگر اینکه در قرارداد اولیه شرط شده باشد. در ضمن توجه داشته باشید هیچ بانکی حق ندارد برای وام دادن وجهی را بطور مسدودی شرط کند زیرا این نوعی رباخواری است مگر اینکه از قبیل صندوق قرض الحسنه باشد که از بعضی می گیرند و به دیگران وام می دهند.

منبع: makarem.ir