شنبه، 27 شهريور 1395

پرسش :

در زمان فعلى که بحمدالله دوران حاکمیّت جمهورى اسلامى مى باشد و به برکت خون شهدا و فعالیّت‌هاى مردم و بینش و رهبرى حضرت امام (رحمه الله) طاغوت از بین رفته است، پول گذاشتن در بانک‌ها چه صورت دارد؟ آیا مى توان سودى که بانک‌ها براى حساب‌هاى پس انداز پرداخت مى کنند را گرفت؟ و همچنین قرض گرفتن از بانک‌ها و دادن بهره چه صورت دارد؟

پاسخ :
سود پس انداز که بانک داوطلبانه مى دهد مشکلى ندارد مگر آن که به صورت قرارداد درآید و امّا سود سپرده هاى ثابت یا وام‌هایى را که از بانک مى گیرند، در صورتى که به آیین نامه بانکى در رابطه با عقود شرعیّه عمل شود نیز مانعى ندارد و در صورت شک مى توان حمل بر صحّت کرد، ولى اگر یقین داشته باشید که به آیین نامه هاى عقود شرعیّه عمل نمى کنند جایز نیست.

منبع: makarem.ir