يکشنبه، 18 مهر 1395

پرسش :

احتراماً به‌ عرض‌ می‌رسانم‌ پسرم‌ که‌ دارای‌ یک همسر و یک دختر بوده‌ از دنیا رفته‌ و مادر هم‌ ندارد. دارائی‌ او عبارت‌ است‌ از پانزده‌ جریب‌ زمین‌ و دو واحد منزل‌ مسکونی‌ و دو دستگاه‌ اتومبیل‌ که‌ همسرش‌ یکی‌ از ماشین‌ها را فروخته‌ و بدهی‌های‌ او را داده‌ است‌. آن‌ مرحوم‌ وصیت‌ نامه‌ نداشته‌ است‌. بفرمایید اموال‌ او چگونه‌ تقسیم‌ می‌شود؟ ضمناً بنده‌، همسر او را قیم‌ کرده‌ام‌ و او پنج‌ جریب‌ زمین‌ها را به‌ نام‌ خودش‌ انتقال‌ داده‌ و می‌گوید من‌ قالی‌ بافی‌ کرده‌ام‌.

پاسخ :
آن‌ ماشینی‌ که‌ فروخته‌ است‌ برای‌ اداء دین‌ میت‌، چون‌ قیم‌ بوده‌ است‌ اشکال‌ ندارد ولی‌ آنچه‌ را به‌ اسم‌ خود نموده‌ است‌ باطل‌ است‌ و باید برگرداند و تقسیم‌ ارث‌ آن‌ میت‌ بعد از اداء دیون‌ او و من‌ جمله‌ مهریه زن‌ او، اگر بر ذمّه او باشد، 8/1 از مال‌ ـ غیر از زمین‌ ـ را خانم‌ او ارث‌ می‌برید و 4/1 از کلیه اموال‌ او را پدر می‌برد و مابقی‌ مربوط‌ به‌ دختر او می‌شود.

منبع: almazaheri.ir