يکشنبه، 18 مهر 1395

پرسش :

من‌ تقریباً حدود دو سال‌ است‌ که‌ به‌ وسواس‌ افتاده‌ام‌ و روی‌ چند چیز است‌ که‌ بیشتر حسّاس‌ شده‌ام‌ 1) آیا درختی‌ که‌ لباس‌ نجس‌ روی‌ آن‌ انداخته‌ایم‌، به‌ وسیله باران‌ و آفتاب‌ پاک‌ می‌شود یا نه‌؟ 2) در همسایگی‌ ما خانه‌ای‌ است‌ که‌ قبلاً در آن‌ بهایی‌ زندگی‌ می‌کرده‌ است‌ ولی‌ چند سالی‌ است‌ که‌ آن‌ خانه‌ را مسلمانی‌ خریده‌ است‌، آنها با همسایگان‌ رفت‌ و آمد دارند، نذری‌ می‌آورند، آیا آن‌ خانه‌ پاک‌ است‌؟ نذری‌ که‌ می‌آورند پاک‌ است‌ یا نه‌؟ 3) آیا خارجی‌ها که‌ به‌ ایران‌ می‌آیند (کافر، ارمنی‌ یا ....) و تماس‌ پیدا کنند با دیگران‌، پاک‌ هستند یا نه‌؟ 4) شنیده‌ام‌ که‌ می‌گویند ارامنه‌ پاک‌ هستند و ما می‌دانیم‌ که‌ از نجاساتی‌ که‌ در رساله‌ها فرموده‌اند باید اجتناب‌ شود اجتناب‌ نمی‌کنند، به‌ طور واضح‌ مرقوم‌ فرمایید. 5) مردی‌ به‌ روسیه‌ رفته‌ و یک‌ زن‌ ارمنی‌ گرفته‌ امّا می‌گوید که‌ خانم‌ مسلمان‌ شده‌ ولی‌ هنوز نماز نمی‌خواند ولی‌ اگر به‌ خانه ما آمد و شریک‌ زندگی‌ ما شد حکم‌ آن‌ مرد و زن‌ مدّعی‌ اسلام‌ چه‌ می‌باشد؟ اگر محکوم‌ به‌ طهارت‌ است‌ ولی‌ رعایت‌ اجتناب‌ از نجاسات‌ را نمی‌کند یا نمی‌داند، باز حضرت‌ عالی‌ چه‌ می‌فرمایید؟ 6) وسایل‌ برقی‌ یا لباس‌ها و لوازم‌ آرایشی‌ و خوراکی‌ها (شیرینی‌ و شکلات‌ و ....) که‌ از خارج‌ من‌ جمله‌ از آمریکا یا آلمان‌ به‌ ایران‌ می‌آورند پاک‌ هستند یا نه‌؟

پاسخ :
1) پاک‌ می‌شود.

2) خانه‌ پاک‌ است‌.

3) رفت‌ و آمد با آنها اشکال‌ ندارد.

4) کافر پاک‌ نیست‌ و از آنها در چیزهایی‌ که‌ تر است‌ باید اجتناب‌ کرد.

5) آن‌ خانم‌ پاک‌ است‌ و رفت‌ و آمد با او اشکال‌ ندارد.

6) اجتناب‌ از وسایل‌ برقی‌ و ماند آنها لازم‌ نیست‌ ولی‌ اگر شیرینی‌ و مانند آن‌ دست‌ آنها به‌ آن‌ رسیده‌ باشد پاک‌ نیست‌ و باید اجتناب‌ کرد.

منبع: almazaheri.ir