چهارشنبه، 24 آذر 1395

پرسش :

در ماه رمضان لب من خون آمده و به آب دهانم رسید و من آن را قورت دادم. آیا باید کفاره جمع انجام دهم با این که قبلا این حکم را نمی دانستم؟

پاسخ :
اگر خون در آب دهان مستهلک شود و گفته هم نشود که رطوبت خارجی را فرو برده اید، روزه تان صحیح است در غیر این صورت روزه تان باطل است. ولی اگر نسبت به حکم مساله غفلت داشته اید کفاره ندارد. ولی اگر احتمال حرمت را می دادید در این فرض مساله دو صورت دارد:
1- خون در آب دهان مستهلک شده بوده ولی گفته شود رطوبت خارجی را فرو برده که دراین صورت کفاره جمع ندارد.
2- خون در آب دهان مستهلک نشده بود که در این صورت کفاره جمع دارد.

منبع: zanjani.net