سه‌شنبه، 28 دی 1395

پرسش :

اینجانب با زحمت بسیار موفق به خرید زمین کشاورزی و تراکتور شدم ولی خمس هیچ کدام از پولهایی که بابت آن ها داده ام را حساب نکرده ام با این حساب و با توجه به این نکته که درآمد این زمین ها گاهی بیشتر و گاهی کمتر از مخارج زندگی ام می شود، آیا خمس آن ها لازم است؟

پاسخ :
اگر امرار معاش آن شخص وابسته به زمین و تجهیزات ذکر شده باشد و پرداخت خمس باعث سختی در اداره امور شخصی شود، پرداخت خمس بر او واجب نیست. و در صورتی که بیش از مقدار مورد نیاز سرمایه داشته باشد به میزان اضافی خمس تعلق می‌گیرد. و ملاک محاسبه خمس، قیمت روز است.

منبع: zanjani.net