سه‌شنبه، 28 دی 1395

پرسش :

اگر شخصی در بین سال خمسی اش از دنیا برود آیا لازم است مقدار اموالی را که تا آن موقع سود برده تخمیس کنند در حالی که هنوز سال خمسی اش فرا نرسیده؟ آیا تخمیس قبل از پرداخت بدهی و مخارج دفن و کفن است یا بعد از آن؟

پاسخ :
اموالی که عین آن موجود است تصرف در چهار پنجم آن جایز است مگر از اجزای یک چیز باشد مثل فرش که در این صورت در هیچ قسمت آن نمی توان تصرف کرد ولی اگر عین مال متعلق خمس موجود نباشد مثلا در حساب بانکی وی مقداری پول باشد اگر ورثه متعهد شوند خمس وی را در اولین فرصت با لحاظ فوریت عرفی بپردازند می توانند در بقیه مال تصرف کنند.لازم به ذکر است محاسبه خمس پس از کسر دیون و مخارج لازم تجهیز صورت می پذیرد.

منبع: zanjani.net