شنبه، 2 ارديبهشت 1396

پرسش :

خانمی ۲۳ ساله و مجرد هستم. ۹ سال است کیست تخمدان ۴ سانتی‏متری دارم. همیشه درد شدیدی در رحم دارم که از داخل تیر می‏‌کشد. لگنم درد می‏‌کند و با هیچ قرص جلوگیری از بارداری درمان نمی‏‌شود. آیا این علائم به دلیل وجود کیست است یا ممکن است فیبروم یا آندومتریوز باشد؟ قرار است لاپاروسکوپی شوم اما استرس شدیدی دارم. آیا با وجود هر کدام از اینها من می‌‏توانم بعد از ازدواج بچه‌‏دار شوم؟ رحمم از زور درد دارد از هم می‏‌شکافد.

پاسخ :
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

درد لگنی علت‌های بسیار زیادی دارد که یکی از آنها عوامل عصبی و روانی است که باید به طور جدی مورد بررسی قرار بگیرد. گاهی هم ممکن است بافت‌های عضلانی- استخوانی لگن منشاء درد باشند ولی اگر هیچ کدام از این موارد وجود نداشته باشد و درد فقط مربوط به ارگان‌های داخلی تناسلی مانند رحم، لوله‌ها و تخمدان‌ها باشد بحث آندومتریوز مطرح خواهد بود. آندومتریوز یکی از بیماری‌هایی است که می‌تواند درد ایجاد کند. این بیماری، هم می‌تواند کیست‌های آندومتریا ایجاد کند و هم باعث چسبندگی‌هایی شود که با درد همراه هستند. در مورد میوم‌ها هم همین‌طور است و می‌توانند با درد همراه باشند بنابر این شما باید با مراجعه به متخصص زنان به خوبی مورد ارزیابی قرار بگیرید تا علل دردتان تشخیص داده شود. کیست ۴ سانتی‌متری موجود در رحم‌تان می‌تواند یک کیست آندومتریا یا علامتی از آندومتریوز باشد. لاپاروسکوپی که قرار است برایتان انجام شود یک لاپاروسکوپی تشخیصی است که ممکن است به تشخیص کمک کند اما احتمال دارد بعد از لاپاروسکوپی دردها هم‌چنان ادامه داشته باشند. بنابراین قبل از هر اظهارنظری ابتدا باید منشاء درد را پیدا کرد. با توجه به درد زیادی که در رحم دارید احتمال آندومتریوز مطرح است که تا حدودی می‌تواند باعث نازایی شود اما این مساله صددرصد نیست.

منبع: salamatism.com