پنجشنبه، 2 شهريور 1396

پرسش :

اگر انسان از میت به زنده رجوع کرد و بعد از احراز اعلمیت مجتهد زنده دیگری در تمام مسائل به وی رجوع نمود، حال اگر فتوای این مجتهد سوم، وجوب بقای بر تقلید اعلم میت باشد و فرض کنیم مجتهد میت اعلم بوده، آیا باید به مجتهد میت اعلم برگردد یا نه؟

پاسخ :
بعد از آن که از مجتهد میت به زنده رجوع کرد، دیگر نمی‌توان به مجتهد میت برگشت، مگر اینکه کشف شود طبق فتوایی که حین رجوع حجّیت داشته است، اصل رجوع او جایز نبوده است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت، قم : دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، 1386.