پنجشنبه، 20 مهر 1396

پرسش :

اين جانبان پرسنل پدافند هوایی جزيره کيش به عرض عالى مى‏رسانند که محل خدمت و انجام وظيفه و محلّ اقامت ما تا شهر کيش کمتر از چهار فرسخ و بيشتر از حدّ ترخّص است و در بين ده روز به‌طور مکرّر از حدّ ترخّص خارج مى‏‌شويم و مدّت خدمت ما در اين جزيره بعضى دو سال و بعضى سه سال و بعضى تا پنج سال است آيا با اينکه در بين ده روز هر روز يا يک روز در ميان و يا دو روز در ميان چند ساعت از حدّ ترخّص خارج مى‏‌شويم قصد اقامه محقّق مى‌‌‏شود يا نه تکليف نماز و روزه ما چيست؟

پاسخ :
اگر در حين اقامت ده روز بناى خارج شدن از محل اقامت به بيش از يکى دو ساعت دارند قصد اقامت متحقّق نمى‌‌‏شود ولى اگر بار اول بناى خارج شدن نداشته باشند پس از نيت اقامت و خواندن يک نماز چهار رکعتى تا سفر هشت فرسخى پيش نيامده حکم اقامت باقى است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص233