جمعه، 21 مهر 1396

پرسش :

شهریه‌اى که در جمهورى اسلامى به کارمندان دولت پرداخته مى‌‌‏شود اجر العمل است يا حق نفقه؟ و چنانچه اين وجه به طور مساوى ميان نان خواران منزل به وسيله کارمند توزيع شود با علم به اين که تارک واجبات شرعيّه هستند آيا از بابت تخميس وجوه متعلّقه به آنان، مسئوليتى به عهده مالک اجر العمل هست؟

پاسخ :
بابت مزد کار است و مقدارى که خرج عائله مى‌‌‏شود مؤونه محسوب است و خمس ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص387