جمعه، 21 مهر 1396

پرسش :

از آنجا که در خانواده‏‌اى زندگى مى‌‌‏کنم که از مال حلال مخلوط به حرام زندگى‏مان مى‏چرخد و سرپرست خانواده هم، نمى‌‏خواهد مال حلال مخلوط به حرام را جدا کند و خمس هم نمى‏‌دهد و من هم هيچ کارى نمى‌‏‌‌توانم بکنم؛ تکليف پولى که مى‌‏گيرم و لباس‌هاى مورد استفاده و اشياء و غذاهايى که مى‌‏خورم و مکان نمازم چيست؟

پاسخ :
اگر يقين داريد اموالى که تحت تصرّف شما قرار مى‌‌‏گيرد از مال حرام است يا با مال حرام تهيّه شده، تصرّف جايز نيست مگر آن که با اجازه حاکم شرع، مال حرام يا مقدار خمس مال را جدا کنيد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص415