شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

بر اثر زيادى حجاج محترم در اغلب اوقات بلکه مى‌‌‏شود گفت در تمام اوقات طواف، از پشت مقام طواف مى‌‏کنند و چون نماز طواف بايد در پشت مقام يا يکى از دو طرف آن خوانده شود بعضى از حجاج محترم ايرانى براى نماز دور يک نفر حلقه‏وار جمع مى‏‌شوند که بتواند آن شخص نماز طواف را بخواند اين عمل انعکاس خوبى در ميان برادران اهل سنت ندارد و مزاحم طواف آن‌ها مى‏‌باشد آيا با اين وضع نماز صحيح است يا وظيفه دارند بروند عقب‏تر البته با مراعات الاقرب فالاقرب که مزاحم ديگران نباشند؟

پاسخ :
نماز صحيح است ولى در صورت مزاحمت طورى عمل کنند که مانع طواف ديگران نشوند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏1، ص459