شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

آیا خرید و فروش «تالو»1 و «فتى اسید»2 یا مصرف آن براى تهیه صابون یا پودر رختشویى از نظر شرعى مجاز مى‌‏‌باشد یا خیر؟ لازم به تذکر است که اسیدهاى چرب از انواع چربی‌‌هاى گاو، خوک، ماهی‌‌‌هاى دریایى و امثال اینها به دست مى‌‏آید که در یک مرحله از عملیات شیمیایى تحت فشار بخار و حرارت زیاد، چربى تبدیل به اسید چرب مى‌‏گردد و در مرحله بعدى طى یک عملیات شیمیایى با سود سوزآور ترکیب و از آن صابون چرب به دست مى‏آورند حال خرید این نوع اسید چرب به جهت تولید صابون چرب شرعى است یا نه؟

پاسخ :
مانع ندارد.
پی‌نوشت:
1 و 2- چربى بدن حيوانات خشکى مانند گاو، گوسفند، خوک يا حيوانات دريايى، حالا به طور مخلوط يا جداگانه که از ممالک غير اسلامى وارد مى‏‌شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص5