شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

آیا عروسک و پیکر حیوانات که توسط کارخانه تولید مى‏‌شود با عنایت به این‌که توسط ماشین و به‌طور تو خالى ساخته مى‏‌شود مشروعیت دارد یا نه؟ در صورتى که مشروعیت ساخت ندارد آیا مى‏‌شود قسمتى از آن را به‌طور نیمه ساخته از خارج وارد کرد یا نه؟ توضیحا عرض مى‏‌شود که کارخانه‌‌‏‌‌هاى مشابه همچنان فعالیت مى‏‌کنند و این کالا در حال حاضر براى بازى و فراگیرى کودکان جامعه مورد نیاز مى‌‏‌باشد و قطع تولید آن از سویی باعث تشدید قاچاق و بازار سیاه و رونق کار عوامل سودجو مى‌‏گردد و از سوى دیگر موجب بیکار شدن عده‌‏‌اى کارگر و بلا استفاده ماندن مواد اولیه موجود در کارخانه مى‏‌شود.

پاسخ :
ساختن مجسمه ذى روح گرچه حرام است ولى خرید و فروش مجسمه ساخته شده اشکال ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص21