شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

پدرم شغلش قلمزنى است، (یعنى از کارهایى که روى فلزّات نقش مى‏اندازند که برجستگى به وجود مى‌‏آید و جزو مجسّمه محسوب مى‏‌شود) و حدود ده سال است که به این کار اشتغال دارد؛ نصف و شاید بیشتر از نصف کارهاى پدرم شامل نقش و حک کردن شکل کامل انسان بوده است و ظاهرا طبق کتاب «تحریر الوسیله» و کتاب «مکاسب محرّمه» مزد گرفتن براى این کارها حرام است، حالا اگر بخواهد که مالش از حرام پاک شود و نیز شروع به دادن خمس نماید چه باید بکند؟

پاسخ :
اجرت و مزدى که در قبال عمل حرام گرفته باید به مالکش برگرداند و اگر مالک واقعى آن را نمى‌‏شناسد، از طرف او به فقراء صدقه بدهد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص22