شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

در شوشتر از قدیم الایام رسم بوده که عزادارى به صورت شبیه‏‌خوانى انجام شود و افرادى شایسته به نام جوانان بنى هاشم و ابا عبد اللّه الحسین علیه السلام در مقابل سپاهى شبیه سپاه کوفه و شام صف‏آرایی و جنگ بین آنها و آمدن شیر و جبرئیل بالاى نعش امام حسین و ... اکنون چند سال است که تعطیل شده، آیا مأذون هستیم کما فى السابق مراسم عزادارى انجام شود؟ یا اکتفا به سینه زدن و زنجیر زنى گردد؟

پاسخ :
تعزیه و شبیه‏‌خوانى اگر مشتمل بر حرام نباشد و موجب وهن مذهب نشود اشکال ندارد، ولى بهتر است به جاى آن مجالس روضه‏‌خوانى برپا کنند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص28