شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

همان‌گونه که مستحضرید، علم تشریح از اساسى‏‌ترین و ضرورى‌‏ترین قسمت رشته پزشکى به‌شمار مى‌رود و بنا به عقیده اکثریت اطباء و متخصصین این رشته بدون تشریح جسد انسان نمى‌‏توان انتظار تربیت پزشکانى حاذق و ماهر را داشت. با توجه به این‌که در شرایط فعلى، امکان بدست آوردن جسد انسان کافر در دست نیست و از طرفى جامعه اسلامى هم محتاج پزشکانى ماهر و زبردست است تا از این نظر نیز به خود کفایى برسد، لذا خواهشمند است نظر مبارک خود را در مورد تشریح در شرایط فعلى مرقوم فرمایید. در ضمن آیا تشریحى که بر این اساس هم اکنون در بعضى از دانشکده‌‏‌‌‌‌ها انجام مى‏‌گیرد، شرعى است یا خیر؟

پاسخ :
تشریح بدن میت مسلمان جایز نیست مگر در موردى که حفظ جان مسلمانى وابسته به آن باشد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص44