شنبه، 22 مهر 1396

پرسش :

فردی که نماز میت برخی اموات را می‌خوانده است، متوجه می‌شود نماز میت را گاهی اشتباه می‌خوانده است؛ مثلاً به جای «اشْهَدُ انَّ محمداً»، «محمدٍ» می‌خوانده است؛ چه سهواً، چه عمداً. وی احتمال می‌دهد که چنین اشتباهی را کرده باشد. تکلیف چیست؟

پاسخ :
اگر به طوریست که اشتباهش را می‌فهمد و اعاده می‌کند که مانعی ندارد و نمازهایی را که احتمال می‌دهد این گونه بوده است، حکم به صحت آنها می‌کند و اگر طوریست که نمی‌تواند بر آنها محافظه کاری بکند، با وجود افرادی که توانایی خواندن نماز میت صحیح را دارند، احتیاط در ترک است.

منبع: استفتائات از محضر حضرت آیت‌الله العظمی بهجت (دوره 4 جلدی)، ناشر: دفتر حضرت آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت، قم، 1386.