دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

خانه خود را به شخصى قولنامه کردیم ایشان در حضور بنگاه معاملاتى ادّعا داشتند مجوّز براى خرید خانه دارند که بعدا معلوم شد صحت ندارد، براى این‌که کار قانونى پیش برود و هیچ نوع حق‏کشى به طرفین نشود به ایشان مهلت دادیم (به مدت سه ماه) تا مجوّز خرید خانه تهیه نماید، ولى باز موفق‏ به دریافت مجوّز نشد و ما هم به همین جهت از فروش خانه منصرف شدیم ولى ایشان با تهدید و ارعاب مى‏خواهد این خانه را از ما بگیرد از شما خواهشم این است که بفرمایید آیا شرعا و قانونا ایشان مى‌‏توانند این خانه را به زور از ما بخرند؟ ضمنا بیعانه آن شخص که نزد بنده است چطور مى‏‌شود؟ حلال است یا حرام؟

پاسخ :
اگر معامله خانه تمام شده و شرط خیار در کار نبوده معامله لازم است ولى اگر مجرد قولنامه و وعده معامله بوده خرید و فروش انجام نشده و صاحب خانه ملزم به فروش و تحویل خانه نیست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص75