دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

در هنگام معامله سرقفلى، فروشنده بر خریدار شرط کرده که مالیات بر عهده خریدار باشد او هم قبول کرده است اما در زمان معامله، مالیات مثلا پنج درصد از سوى مسئولین اعلام شده بود اما در زمان انتقال رسمى محل معامله که چند سال بعد از معامله شرعى بود مالیات به چندین‏ برابر افزایش یافته آیا مقدار افزایش یافته هم طبق شرط در ضمن معامله بر عهده خریدار است یا چون «ما به التفاوت» مفروض طرفین هنگام معامله نبوده بر عهده خریدار نیست؟

پاسخ :
با شرط این‌که اصل مالیات بر عهده خریدار باشد هر مقدار که دولت مطالبه کند بر عهده خریدار است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص94