دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى قطعه زمینى را از شخصى به صورت قولنامه‌‏اى که به امضاى طرفین معامله و بستگان فروشنده رسید خریدارى نمود و به جز مبلغ صد هزار ریال که قرار شد در محضر پس از تنظیم سند رسمى پرداخت شود، بقیه بهاى زمین را یک جا بفروشنده پرداخت و طبق قرار طرفین خریدار قبل از تهیه سند محضرى زمین را عمارت نمود ولى قبل از رفتن به محضر، فروشنده بر اثر مرگ ناگهانى در گذشت و تهیه سند موکول به انحصار وراثت متوفّى شد. پس از انحصار وراثت، مادر متوفى وارث قانونى ایشان شناخته شده ولى حاضر نمى‏‌شود بقیه بهاى زمین را دریافت و سند رسمى تنظیم و تسلیم فروشنده نماید. مستدعى است تکلیف را از نظر شرعى و قانونى اعلام فرمایید.

پاسخ :
اگر معامله تمام شده و لو به معاطات و قرار شده که در محضر انتقال سند بدهند باید ورثه عمل کنند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص153