دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شخصى با شخصى دیگر دو قطعه زمین مزروعى آبى معامله قطعى نموده‌‏‌‌اند و فروشنده خود مدرک سپرده و از کل قیمت سه چهارم را از خریدار اخذ و بقیه را نزد مشترى گذاشته تا بعد از دادن سند دریافت نماید خواهشمند است اولا بفرمایید: معامله چه صورت دارد؟ ثانیا فروشنده که با میل خود ملک فوق را که از چندین سال قبل تحویل خریدار داده و بهره‏‌بردارى شده است حق فسخ دارد یا خریدار؟ یک چهارم قیمت که در نزد مشترى با شرط و رضاى فروشنده در عوض سپردن سند رسمى باقى است فروشنده مى‏‌تواند ادعاى یک چهارم اجرت را از خریدار بنماید یا خیر؟

پاسخ :
در فرض مذکور معامله صحیح است و بدون وجود یکى از اسباب خیار هیچ یک از طرفین حق فسخ ندارد، و فروشنده فقط اصل قسط باقى مانده را حق دارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص154