دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

معامله شش دانگ یک باب خانه با مشخصات کامل به مبلغ معین که متجاوز از نهصد هزار تومان مى‌‏‌باشد انجام شده و بین فروشنده و خریدار شرط شده که از مبلغ بالا دویست و پنجاه هزار تومان نقدا پرداخت شود که پرداخت شده و فروشنده دریافت کرده و مبلغ سیصد هزار تومان در دو قسط معین پرداخت شود و بقیه هم به عوض سیصد و پنجاه هزار تومان دیگر دو قطعه زمین که هر یک مساحت آن با طول و ابعاد و محل، مشخّص و معین شده و در سند مشروحا ذکر گردیده و طرفین تراضى به انجام معامله نموده و معامله هم انجام گرفته و سند عادى هم نوشته شده و طرفین معامله و شهود حاضر در مجلس، ذیل سند را امضا نموده‌‏‌‌اند بنابراین چون معامله با رعایت جهات اسلامى و شهود انجام پذیرفته آیا مى‏توان بعد از مدتى به عنوان این‌که قیمت زمین در سند نوشته نشده ولى براى اصحاب معامله [قیمت‏] مجهول نبوده- معامله را برهم زد و کان لم یکن تلقى کرد؟

پاسخ :
در فرض سؤال اگر زمین مشخص و معلوم است معامله صحیح و شرط نافذ است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص158