دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

این جانب مالک دو باب مغازه مى‏باشم، 12 سال قبل، آنها را به شخصى به مدّت یک سال اجاره دادم بدون سرقفلى، و ایشان تا به حال تخلیه نکرده و مى‏گوید: «حدود 100 هزار تومان بدهید تا تخلیه کنم!» چند ماه پیش‏ از طرف دادگاه گفته‌‏‌‌اند: «باید 130 هزار تومان بدهید تا حکم تخلیه صادر شود». آیا شرعا ایشان مى‌‏توانند در صورتى که سرقفلى نداده‌‏‌‌اند، سرقفلى بگیرند؟

پاسخ :
اگر سرقفلى به وجه شرعى به مستأجر منتقل نشده، باید پس از تمام شدن مدّت اجاره، محل را تخلیه کند و به مالک تحویل دهد و هیچ گونه حقّى در این باره بر مالک ندارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص168