دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

این جانب مغازه‌‏اى را از شخصى در 8 سال قبل سرقفلى کردم با اجاره ماهى 60 تومان براى دو سال و 80 تومان براى سالهاى بعد. این شخص پس از مدّت حدودا چهار سال منزل را که ساختمان کرده بود به شخص ثانى فروخت و به وى گفت که مقدار اجاره 80 تومان است و ایشان قبول کرد؛ شخص ثانى ملک را به فرد ثالثى فروخت با همان شرایط- که مغازه سرقفلى شده و اجاره ماهى 80 تومان است- تا این که بالأخره این ملک را به شخص رابع فروخت و باز همان شرایط را به او گفت؛ ولى این شخص بعد از یکى دو ماه شروع به اذیت و آزار من کرد تا به جایى که کار به دادگاه کشید؛ فعلا وظیفه شرعى چیست؟

پاسخ :
در فرض مرقوم تصرّف مستأجر در مغازه باید با رضایت مالک جدید باشد ولى براى تخلیه و تحویل مغازه مى‏‌تواند به قیمت فعلى مطالبه سرقفلى نماید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص172