دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

کسى که فرزند بزرگ خانواده خود هست بعد از بلوغ شرعى از پول زحمت کشیده خود زمینى را براى خود خریده است؛ بعد از خرید، پدرش از او تقاضا نموده که برادر کوچک خود را هم به طور رایگان در این زمین شرکت بده پسر هم به عنوان این‌که دل پدر به دست آید و ناراحت نشود قول داده است که به گفته پدر خود عمل نماید اما صرف قولى بیشتر نبوده در واقع قصد شرکت او را نداشته و زمین نیز در اختیار و تصرّف خود خریدار باقى مانده و تقسیم و تحویل بین آنها به عمل نیامده است بعد از فوت پدر برادران دیگر خواهان تقسیم حق خود شده آیا این برادران حقى دارند یا خیر؟

پاسخ :
اگر فقط قول داده و بخشش و تحویل حاصل نشده برادران حق مطالبه ندارند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص328