دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

شوهر این جانب وصیت نامه‌‏اى تنظیم کرده که بنا بر آن مبلغى بابت نماز و روزه به مدت 10 سال و اعمال حج عمره، پس از خودش از ثلث ماترک پرداخت شود و نامبرده در سال 1355 از دنیا رفت. امّا در زمان وصیتش خانه‌اى به ارزش تقریبى پانصد هزار ریال (که امروزه خانه مذکور بیش از آن موقع ارزش دارد) از خود به جا گذاشت -با وجود این‌که این جانب از متوفّى داراى اولاد نبوده و زنى هستم که شغل و کارى ندارم و وضع زندگیم خوب نیست- پول نماز، روزه و حج از ثلث ماترک به ارزش زمان وصیت و حیات‏ متوفّى است یا به نرخ فعلى؟

پاسخ :
اگر ثلث اخراج نشده، باید به وصیت متوفّى به قیمت فعلى ترکه عمل شود.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص435