دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

کسى وصیت‌نامه‌‏اى نوشته و وصى و ناظر را تعیین کرده ولى وصى قبل از موصى در گذشته و موصى نیز پس از مدتى فوت کرده است اما ناظر در قید حیات است با عنایت به این‌که موضوع وصیت‌نامه مربوط به حق الارث دو سوم از ثلث سهم شرعى متوفى است از نظر شرع مقدس اسلام وصیت‌نامه مذکور نافذ مى‌‏‌باشد یا خیر؟ و آیا حاکم شرع مى‏‌تواند به جاى وصى به وصیت‌نامه عمل نماید؟

پاسخ :
وصیت در ثلث ترکه نافذ است و در فرض مسأله حاکم شرع ولایت دارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص441