دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

با توجّه به این‌که کلّیه مرغ استان تهران که داراى بیش از هشت میلیون جمعیت مى‌‏‌باشد، در بیست و دو کشتارگاه مرغ ذبح مى‏‌شود، و لذا کارگران کشتارگاه ناچارند که سرعت عمل داشته باشند تا جایی که یک کشتارکننده، در دو سه ساعت، چندین هزار مرغ ذبح میکند و چون جارى کردن اسم مبارک خدا در ذبح هر مرغ مشکل است تا به حال در موقع شروع کشتار یک بار بسم اللّه مى‌‏گفتند. لذا این مرکز (مرکز تأمین و توزیع گوشت مرغ) به کشتارگاه‌ها ابلاغ نموده که براى هر مرغ یک بار بگویند و کشتارکنان هم مشکلاتى را که به‌طور اختصار عرض شد مطرح نموده‌‏‌‌اند. لذا استدعا مى‏‌شود راهنمایی لازم را مرحمت فرمایید.

پاسخ :
تنها کلمه «بسم اللّه» کافى است و براى هر مرغ جداگانه باید «بسم اللّه» بگوید. مگر آنکه چند مرغ را یکجا بخواباند براى ذبح کردن، که یک بسم اللّه براى آن چند مرغ کافى است به شرط صدق واقع شدن نام خدا بر آن.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص497