دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

بعضى از شربت‌هایى که فقط جنبه تقویتى دارند، همچنین بعضى از شربت‏‌هاى سینه بزرگسال و حتّى اطفال، الکل طبّى (مست‏‌کننده) در فرمول آنها به کار رفته، تجویز آنها به وسیله پزشکان و یا فروش آنها در داروخانه‌‏‌‌‌‌ها چه حکمى دارد؟ با توجه به این‌که هیچ کدام از آنها چاره منحصر به فرد نمى‌‏‌باشد. و در صورت مجاز بودن فروش آنها در داروخانه‌‏‌‌ها، آیا نجاست آنها و وجود الکل در آنها، به مریض باید گوشزد شود یا خیر؟

پاسخ :
اگر معلوم است که در آن شراب حرام هست، تجویز و صرف آن جایز نیست، مگر در مورد ضرورت و انحصار علاج به آن؛ ولى در صورت شک مانع ندارد و تحقیق زیاد لازم نیست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص515