دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

دیمزارى از چندین سال قبل بین اهالى محل تقسیم گردیده و قباله دارند و سالهاى سال در تصرف کشت و زرع داشته‌‏‌‌اند و در سال 1318 سهم هر کس را به عنوان مالکیت به نام افراد ثبت نموده‌‏‌‌اند و همچنین مخارج زمین از قبیل حقوق کدخدایى و خرج دیوانى و غیره را هر کس به سهم خود پرداخت نموده است و از سال 1342 به دستور طاغوت زمینها را گرفته جزو شکارگاه قرار داده‌‏‌‌اند اکنون که بعد از انقلاب زمینها آزاد شده و مالکان زمین آماده کشت و زرع هستند چند نفر از اهالى محل (که در آن زمان هنوز متولد نشده بودند) اکنون اظهار مى‏دارند چون طاغوت زمین را گرفته و حالا آزاد شده است سهم قبلى را قبول ندارند خواهشمند است نظر مبارک را در این باره مرقوم فرمایید؟

پاسخ :
تصرف در ملک غیر بدون رضایت مالک غصب و حرام است و رسیدگى موکول به دولت اسلامى است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص520