دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

این جانب خانه‌اى در چندین سال پیش، از شخصى خریدارى و حدود 15 سال با شوهر و فرزندم در آن ساکن بوده‏ایم، در ضمن، این خانه حدود 50 سال قبل توسّط آن شخص ساخته شده. حال چند نفر از اهالى ده، قفل درب خانه‌‏ام را شکسته، به دلیل آنکه زمین خانه مذکور، در زمان ساخت، محل برج بوده و متعلّق به بیت المال است. براى پایگاه بسیج متصرّف شده‌‏‌‌اند. استدعا دارم نظریه خود را در مورد مالکیت حقیر اعلام فرمایید؟

پاسخ :
تصرّف ملک غیر بدون اجازه مالک، غصب و حرام است و مدّعى عدم مالکیت، تا دعواى خود را به وجه شرعى ثابت نکند، حقّ مزاحمت ندارد. و اگر نزاعى در بین است، به محاکم صالحه مراجعه نمایید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص531