دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

اگر کسى در حریم ده که مرتع و چراگاه عمومى محل است و از حد احتیاج آنان از این نظر زائد نیست تصرف کرد حکمش چیست؟ اگر خانه ساخته باشد آیا مى‏‌توان آن را خراب کرد یا باید اجاره‌‏بندى نموده و اجاره آن را در منافع عمومى محل مصرف نمود؟ و اگر زراعت کارى کرده یا در آن نهال کاشته است چه حکمى دارد؟

پاسخ :
حریم قریه به احیاء ملک نمى‏‌شود ولى اگر بذر از خود او است حاصل هم از او است و در صورت رضایت اهالى مى‏‌تواند در خانه سکونت کند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص585