دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

آب انبارهایى است وقفى که به وسیله زمین‌هاى مجاور آن‏ مشروب مى‌‏گردد، آیا زمین‌هاى مجاور و اطراف آن، موقوفه مى‌‏‌باشد؟ و اگر موقوفه نیست، این زمینها چه حکمى دارند و متعلّق به کیست؟

پاسخ :
اگر زمین اطراف جزو اراضى موات اصلى است و آب‏گیرى آب انبار منوط به این است که آن زمینها به حال خود باقى بماند تا آب باران از آن زمین‌ها به طرف آب انبار سرازیر شود، در این صورت آن زمین‌ها جزو حریم آب انبار محسوب مى‏‌شود و حکم موقوفه را دارد.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص587