دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

نسبت به آبى که از صدها سال قبل، بنام اجداد و پدران اهل قریه زید بوده و استفاده مى‏گردیده است، و فى الحال هم در اختیار و تصرّف اهل قریه مذکور طبق اسناد مى‌‏‌باشد، مدتى است چند نفر از قریه دیگر بدون هیچ گونه مجوّز شرعى و قانونى آن آب را بسته و از مسیر اصلى آن جلوگیرى و منحرف مى‏نمایند، استدعا دارم نسبت به حلّیت و حرمت این عمل فتواى خود را بیان فرمایید!

پاسخ :
آب مذکور اختصاص دارد به کسانى که از قدیم الایام در کنار و پائین آن رودخانه باغ یا مزرعه یا آبادى، به حساب استفاده از آن آب احداث نموده‌‏‌‌اند و دیگران حق ندارند بدون اجازه صاحبان آن املاک، مسیر آب مذکور را تغییر دهند و یا این‌که از آن آب به مقدارى بردارند که از حاجت اهالى سابق کم بماند.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص596