دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

اموالى که از طریق دایره آگاهى شهربانى از ید سارقین و یا به گونه گمشده، کشف مى‏‌شود و پس از گذشت مدت 6 ماه سه نوبت مراتب در روزنامه محلى آگهى و چنانچه کسى براى دریافت آنها مراجعه ننماید، بلا صاحب تشخیص داده مى‏‌شود و حسب خواسته دادگسترى عمومى در معرض حراج قرار مى‏‌گیرد و وجوه حاصله به حساب بانکى دادگسترى واریز مى‌‏گردد. آیا از نظر شرع ادامه این رویه بلا اشکال است یا خیر؟ و در صورت مغایر بودن‏ با اموالى از قبیل اتومبیل، موتور، فرش و ... که در آگاهى بلا صاحب است و نگهدارى آنها مشکل است، چه باید کرد؟

پاسخ :
اگر مالک شرعى آن معلوم نیست، در صورت یأس از پیدا شدن او باید اموال از طرف آنان به فقرا صدقه داده شود و چنانچه حسابى باشد که اطمینان داشته باشید به مصرف فقراء مى‌‏‌رسد مى‏‌توانید به آن حساب واریز کنید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏2، ص611