دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

پدرى در حال حیات هرچه مال و اموال داشت در بین چهار فرزند خود تقسیم نمود، مال فرزند بزرگش را از خانه و أملاک جدا کرد، و به سه فرزند کوچکش که صغیر بودند هر کدام یک قطعه زمین بزرگ داد. پس از چند سال (در حضور چند نفر) پسر بزرگ تقسیم نامه پدرى را پاره کرد تا بتواند اموال صغار را بگیرد تکلیف چیست؟

پاسخ :
اگر در زمان حیات اموال را تحویل پسران نداده تمام آن اموال ارث مى‏‌شود، و به همه ورثه به نسبت ارث مى‏رسد، و مجرّد تقسیم‌‏نامه اثر ندارد، بلى آنچه را به فرزندان صغیر داده اگر به آنها بخشیده و در تصرّف خود او بوده ملک آنها شده است و از ترکه نیست.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص24