دوشنبه، 24 مهر 1396

پرسش :

سه سال و نیم قبل، اتومبیل بیت المال را جهت انجام مأموریت اعزام داشتم، أمّا در بین راه واژگون شد، مسئولین امور و اهل خبره تشخیص دادند که این حادثه در اثر نقص فنّى رخ داده است، آیا شرعا مى‏باید غرامتى به بیت المال پرداخت گردد یا خیر؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ، آیا غرامت مى‌‏بایست توسّط راننده پرداخت شود یا توسّط این جانب که مشار إلیه را به مأموریت اعزام داشته‏‌ام؟

پاسخ :
اگر بیت المال در دست شخص امانت بوده و بدون تعدّى و تفریط تلف شده ضمانى در بین نیست، ولى اگر مقرّراتى از دولت اسلامى در این باره وضع شده باید طبق آن عمل نمایید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص26