سه‌شنبه، 25 مهر 1396

پرسش :

در مواردى که «مدّعى به» مال معین یا غیر معین باشد و «مدّعی» بترسد که «مدّعى علیه» در طول محاکمه مال مدّعى به را از بین ببرد یا خود را به صورت مفلّس در بیاورد، آیا مى‌‌‌‌‌‏تواند از محکمه درخواست توقیف آن مال معین یا مال دیگر مدّعى علیه را بنماید؟

پاسخ :
در هر دو فرض اگر شواهد و قرائنى بر محقّ بودن مدّعى است و نیز قرائنى است بر این‌که مدّعى علیه در صدد إتلاف عین یا افلاس خود است تأمین مذکور مانع ندارد، لکن با شرط بر مدّعی که اگر از ناحیه تأمین ضررى بر مدّعى علیه وارد شد جبران نماید.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج‏3، ص71